Lazar Kukić (©Starsport)
Lazar Kukić (©Starsport)

Simultanka Kukića u nastavku, Srbin vodio Dinamo do prvenca u Ligi šampiona, Nenadić junak Vesprema (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.10.22. | 20:52

Reprezentativac naše zemlje svih šest golova protiv Porta postigao u drugih 30 minuta. Ekipa iz Bukurešta slavila sa 32:27. Petar Pan pogodio sedam sekundi pre kraja za pobedu mađarskog vicešampiona u Danskoj protiv Gudmea sa 31:30

Za rumunskog prvaka nije treća sreća, nego četvrta. Dinamo iz Bukerešta ostvario je prvu pobedu u EHF Ligi šampiona. Na svom terenu je slomljen otpor Porta – 32:27. Jedan od junaka domaćina bio je Lazar Kukić.

Nije išlo srpskog reprezentativca u prvih 30 minuta, nijednom nije uspeo da savlada odličnog makedonskog golmana Nikolu Mitrevskog, ali u nastavku rapsodija nekadašnjeg rukometaša Partizana, La Riohe i Benfike.

Izabrane vesti

Posle izjednačenog prvog poluvremena, ključnu prednost Dinamo je ostvario sredinom drugog poluvremena. Kukić je tri puta u nizu matirao Zmajeve, za tada najvećih +3 – 22:19 u 44. minutu. Pre toga je prednost čete Ćavija Paskvala držao odlični Egipćanin Ali Zejn, letošnje pojačanje iz dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, Barselone.

Četvrtak, 18.45: (2,05) Seged (8,00) Olborg (2,05)

Gosti su pretili do pet, šest minuta pre kraja, kada je Kukić sa nova dva gola, uz odličnu rolu Andreija Negrua, overio trijumf rumunskog šampiona protiv najboljeg portugalskog kluba koji je i dalje na nuli posle petog kola Lige šampiona.

Ali Zejn je postigao 10 golova za pobednički tim koji je imao veliku podršku s tribina. Šest pogodaka iz devet pokušaja delo je Lazara Kukića. Ukrajinsko desno krilo Andrij Akimenko je četiri puta pogodilo mrežu gostiju. Na golu je Kalifa Gedbane imao sedam intervencija. Kod gostiju, Šveđanin Džek Turin je osam puta pogodio mrežu Dinama, a Viktor Ituriza pet. Makedonski golman Nikola Mitrevski imao je 10 odbrana.

Vesprem je zadržao maksimalan učinak, a u finišu meča su Srbi doneli veliku pobedu mađarskom vicešampiona u Gudmeu protiv danskog prvaka – 31:30. Prvo je na minut pre kraja, Dragan Pešmalbek drugim pogotkom na meču izjednačio. Domaćin nije iskoristio poslednji napad, ali jesu gosti, a dva boda je doneo Petar Nenadić golom sedam sekundi pre kraja, za veliku radost tima Momira Ilića. Pokušali su domaćini da izjednače, brzo su izveli loptu s centra, ali je šut sa polobine terena odbranio Španac Korales.

Petru Panu je to bio četvrti pogodak na meču. Najefikasniji kod Vesprema bio je Francuz Kentin Mae sa devet golova. Odličan na golu mađarskog vicešampiona bio je Španac Rodrigo Korales sa 14 odbrana. Vladimir Cupara nije ulazio u igru.

Kod domaćina, istakli su se Morten Olsen sa osam golova, dok je Simon Pitlik pogodio šest puta. Tobijas Tulin je imao 15 odbrana kod domaćina koji je vezao treći poraz, a drugi u Ligi šampiona.

Celje je napravilo senzaciju, pobedio u Zlatorogu pre dve nedelje Kil, pružio dobar otpor Olborgu i Barseloni, a onda je doživeo katastrofu na svom terenu protiv Nanta – 24:35. Francuski vicešampion je očitao lekciju timu Alema Toskića i stigao do trećeg trijumfa u najjačem takmičenju na Starom kontinentu. Sjajan je bio Ajmerik Min, srednji bek Galskih petlova, sa osam pogodaka. Aleksandre Kavalkanti je dao sedam, a Bertran Damatrin pet. Hrvatski golman Ivan Pešić je nastavio sa odličnim partijama na startu sezone. Imao je 13 odbrana u Zlatorogu.

Kod tima nekadašnjeg srpskog reprezentativca, najbolji strelac Lige šampiona, Aleks Vlah, dao je devet golova. Sa 33 pogotka na četiri meča je najubojitiji golgeter u elitnom takmičenju. Tilen Strmljan je pet puta pogodio, a Žiga Mlakar tri puta. Nebojša Bojić na golu je imao osam odbrana.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

LIGA ŠAMPIONA – 4. KOLO

GRUPA A

Sreda

Dinamo Bukurešt - Porto 32:27 (13:12)

Gudme - Vesprem 30:31 (14:16)

Četvrtak

18.45: (1,25) Magdeburg (10,0) Visla Plock (4,90)

20.45: (1,05) PSŽ (18,0) Zagreb (13,0)

GRUPA B

Sreda

Celje - Nant 24:35 (14:20)

Četvrtak

18.45: (13,0) Elverum (18,0) Barselona (1,05)

18.45: (2,05) Seged (8,00) Olborg (2,05)

Četvrtak

20.45: (1,55) Kjelce (8,50) Kil (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK Dinamo BukureštLazar KukićRK PortoEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara